Arista RecordsHet heeft niet veel aandacht gekregen in de media. De door platenmaatschappij RCA Music Group aangekondigde sluiting van drie van zijn labels, de iconische Arista en de Jive labels en de meer recente J Records.De voortdurende kostenbesparingen bij RCA en de wens om het label (RCA) te versterken leidde tot hun ondergang.


Arista regeerde de pop en volwassen R & B charts tijdens delen van de jaren '70 en '80 met sterren als Barry Manilow, Aretha Franklin, Phyllis Hyman, Ray Parker, Angela Bofill, Dionne Warwick en, natuurlijk, Whitney Houston, samen met letterlijk tientallen andere grote kunstenaars.
Een decennium later, werd Jive de "place to be", het overbruggen van de traditionele pop geluiden meer gericht op de jeugd met hip hop invloeden. Artiesten zoals the Backstreet Boys, N'Sync, Syleena Johnson en Tupac waren te verkrijgen via Jive. Na de start van het nieuwe millennium, creƫerde voormalig Arista baas Clive Davis het J Records label, met toen de toekomstige ster Alicia Keys en veteraan soul zanger Luther Vandross.