De Amerikaanse stad Cleveland, onder muziekfans vaak bekend als Rock 'n Roll Capital of the World, kan volgend jaar ook R&B-hoofdstad worden met de komst van de Offical R&B Music Hall of Fame Museum. Michael Jackson, James Brown en Whitney Houston zijn enkele van de sterren die geëerd zullen worden.
Andere namen die zullen toetreden zijn o.a. Aretha Franklin, The Temptations, The O'Jays, Gerald Levert, Otis Redding en The Dramatics.


Het museum wordt volgens de organisatie een in hoge mate interactieve, virtual reality belevenis voor mensen van alle leeftijden en culturele achtergronden. Doelstelling is de essentie van de Rhythm & Blues en nauwverwante muziekstromingen aan de wereld te tonen. De inauguratieceremonie zal gehouden worden op zondag 5 mei 2013 in Cleveland Ohio. Echter nog niet in de definitieve huisvesting. De organisatie heeft meerdere locaties op het oog, de meeste in en rond Cleveland. De bouw zou uiterlijk zomer 2014 moeten starten.

Een dergelijk museum had er natuurlijk al veel eerder moeten komen. Talloze eerdere pogingen een grootschalige R&B Hall of Fame op te richten mislukten echter. Deze keer lijkt het wél te gaan lukken. Het project mag rekenen op de steun van veel artiesten en betrokkenen, waaronder The Chi-Lites, de familie van James Brown en de families van veel andere overleden artiesten.

Bron: Soulradio