Mede aanstichter van the Sound of Philadelphia overleden Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag, 08 oktober 2017 17:53

Bunny SiglerWalter "Bunny" Sigler, een zanger, liedjesschrijver en producent, die geholpen heeft om 'The Sound of Philadelphia' te creëren in de jaren zeventig, is overleden.
Zijn advocaat, Lloyd Zane Remick, zei dat Sigler vrijdag in zijn huis buiten Philadelphia aan een hartaanval stierf. Hij was 76.
Sigler werkte samen met Kenny Gamble en Leon Huff in het ontwikkelen van een genre dat ziel, funk en grote bandstijlen combineerde met zijn weelderige hoornsensembles en gladde zang.


Gamble zei dat Sigler een van de meest getalenteerde liedjesschrijvers en producenten was waar hij ooit mee bezig was geweest en 'belangrijker nog, hij was als familie voor ons'.

Als performer was Sigler bekend om dergelijke hits als "Let the Good Times Roll & (Feel So Good)."

In een interview van 2008 met National Public Radio zei Gamble dat hij, Huff en Sigler, ook een aantal vocalen speelde op basis van hun liedjes, waaronder de hit "If You Don’t Know Me by Now", opgenomen door Harold Melvin & the Blue Notes.

Zijn carrière duurde decennia lang en bevatte o.a. samenwerkingen Patti LaBelle en Jay-Z.

Sigler "bracht zijn leven door zijn talenten te gebruiken om liefde en vreugde voor anderen te brengen en daarvoor zijn we allemaal dankbaar!" zegt Patti LaBelle via Twitter.

Remick zei dat hij tot op het einde werkte, en zoveel liedjes en muziekvideo's op zijn YouTube-kanaal plaatste, zelfs als hij langdurig gezondheidsproblemen had.

Hij laat zijn vrouw, Martha, en twee kinderen na.

Laatst aangepast op zondag, 08 oktober 2017 17:59