'Philly'-kantoren getroffen door brand Afdrukken
Geschreven door Redactie   
vrijdag, 26 februari 2010 22:28

De kantoren van het vermaarde Philadelphia International Records zijn zondag 21 februari getroffen door brand. Volgens Kenneth Gamble en Leon Huff is de ravage enorm. De schrijvers/producers zijn aangeslagen maar vastberaden hun legendarische onderkomen - met 40 jaar hitgeschiedenis een belangrijke toeristische attractie - opnieuw op te bouwen.

 

Onderzoekers classificeren de brand als verdacht. "Iemand is onze ruimte binnengedrongen en heeft brand gesticht", aldus Gamble & Huff in een gezamenlijke verklaring. "Maar belangrijker is dat we alles weer opnieuw opbouwen." "Ain't no stoppin' us now", de titel van één van hun grote (McFadden & Whitehead) classics citerend.

 

Naar schatting 40 procent van alle memorabilia zijn verloren gegaan, waaronder ontelbare gouden en platina platen en de eigen CD-collectie met albums van Teddy Pendergrass, Michael Jackson, Patti LaBelle en Lou Rawls. De producers zijn opgelucht dat de schade aan de aangrenzende opnamestudio, waar talloze hits deels werden geproduceerd in nauwe samenwerking met de fameuze Sigma Sound Studios, erg mee lijkt te vallen.

 

Kenneth Gamble & Leon Huff schreven in 35 jaar meer dan 3000 nummers. Elke 13,5 minuut is wel ergens ter wereld één van hun nummers op de radio te horen! De 'Philly-muziekmachine' heeft meer dan 100 gouden en platina platen voortgebracht en alleen in de VS al meer dan 70 nummer 1 hits. De afgelopen jaren zijn de 'Philadelphia International Record offices' verworden tot een belangrijke toeristische attractie in de stad Philadelphia.

 

Bron: Soul radio

Laatst aangepast op vrijdag, 26 februari 2010 22:31