Nieuwe single en album CHIC Afdrukken
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 31 maart 2015 08:33

Chic Ill be thereNa 23 jaar is er eindelijk weer nieuw werk van CHIC verschenen! De nieuwe single "I'll Be There" is eind maart uitgekomen. Een compleet nieuw album, getiteld "It's About Time" staat gepland voor juni.
"CHIC-ism", het laatste album van CHIC dateert al weer uit 1992 en hoewel CHIC's Nile Rodgers de laatste jaren bepaald niet heeft stilgezeten werd het dus inderdaad tijd voor "It's About Time". Rodgers maakte onlangs bekend dat aan het nieuwe album meegewerkt gaat worden door onder andere Elton John, Chaka Khan, Miley Cyrus, Janelle Monae en Diana Ross.


Als voorloper op het album verscheen 20 maart al de single "I'll Be There". Het nummer is opgedragen aan de al in 1996 overleden Bernard Edwards. De bijbehorende videoclip bevat historische beelden van Rodgers en Edwards uit het legendarische Soul Train maar slaat ook een brug naar het heden door het Amerikaanse (ex Victoria's Secret) topmodel Karlie Kloss prominent in beeld te brengen. "Karlie Kloss verbindt heden en verleden. Ze ziet de groep in Soul Train. Kijkend naar 'old school vinyl visualiseert ze het verleden - dan kleedt ze zich om en gaat naar een feest in het heden" aldus Rodgers.

Picture disc vinyl
De single verschijnt 14 april ook op een 12 inch limited edition picture disc (zie foto). De schijf bevat naast "I'll Be There" ook "Back In The Old School", beide in vocale en instrumentale versies. De versie op zwart vinyl is nu al uit en ook in Nederland te bestellen.

Bron: soulradio.nl