Prince overleden Afdrukken
Geschreven door Administrator   
donderdag, 21 april 2016 19:56

zanger-prince-overleden-57-jarige-leeftijdDe Amerikaanse zanger Prince is donderdag overleden op 57-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn manager. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.
 

"Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische, iconische artiest Prince Rogers Nelson deze ochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd", aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

De politie is op dit moment bezig met een onderzoek naar de doodsoorzaak van de artiest. Prince kampte volgens een woordvoerder al een aantal weken met griep.
 

Hij moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois. Toch trad hij de dag erna nog op bij een concert, waar hij zijn fans verzekerde dat alles in orde was.

Voorafgaand aan zijn laatste optreden annuleerde Prince wel nog twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen.
 

De politie wilde de berichtgeving van entertainmentwebsite TMZ aanvankelijk niet bevestigen, maar maakte alleen bekend dat er een lichaam was aangetroffen bij de woning van de zanger.
 

Bij het huis in Minnesota staan steeds meer fans om hun steun te betuigen. Op de wegen richting zijn huis staan lange files. Alle Nederlandse popzenders draaiden als steunbetuiging zijn hit Purple Rain donderdagavond.
 

Bron: NU.NL 

Laatst aangepast op donderdag, 21 april 2016 20:12