Nile Rodgers: nieuw Chic-album in 2017 Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag, 01 januari 2017 22:31

nile-rodgersBij het verschijnen van 'I'll Be There' in 2015, de eerste single in 23 jaar van Chic, werd ook een nieuw album 'It's About Time' aangekondigd. Nile Rodgers legt uit waarom het pas in 2017 zal uitkomen.
 

"Toen Prince plotseling overleed was het alsof ik twee keer door de bliksem werd getroffen", vertelt hij op zijn blog. Rodgers werd eerder al geconfronteerd met het overlijden van o.m. Natalie Cole, Glenn Frey en David Bowie (met wie hij nauw samenwerkte aan diens bestverkochte album ooit, 'Let's Dance'). "Het toonde me waarom ik Chic's volgende album 'It's About Time' wilde noemen. Tijd is zo belangrijk en wat er mee doen is allesbepalend. Ik realiseerde me ineens dat 2017 het 40-jarig jubileum is van 's werelds meest invloedrijke discotheek ooit, Studio 54." Chic's 'Le Freak' werd een echt 'anthem' voor Studio 54. Ook Chic bestaat in 2017 40 jaar.


In een interview met Rolling Stone gaat Rodgers nader op alles in: "Als we het album in 2016 hadden uitgebracht zou het het 39-jarige jubileum van Chic geweest zijn. Niemand heeft iets om 39, 37 of 38". "Feit is dat we 40 jaar later nog steeds meetellen." Chic's optredens zijn nog steeds van hoog niveau en met een hoog 'partygehalte'.

 

Ook geeft Rodgers aan dat hij nog niet klaar was voor een release. Hoewel alle songs al zijn geschreven, is nog niet alles afgemaakt. Dat was met opzet omdat de vele artiesten die wilden meewerken nog niet allemaal daarvoor gelegenheid hadden.
 

Verder schrijft Rodgers in zijn blog nog dat hij bij het verschijnen een grote verrassing in petto heeft. Tegenover Rolling Stone voegt hij daar niets aan toe, behalve dat het inderdaad "pretty big" zal zijn. Een releasedatum is nog niet bekend.

Bron: Soulradio 

Laatst aangepast op zondag, 01 januari 2017 22:34