Al Jarreau overleden Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag, 12 februari 2017 20:01
Al JarreauAl Jarreau is zondag 12 februari j.l. op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was onlangs opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles.

Er overlijden regelmatig bekende soul- en jazzartiesten uit de glorietijd van de Soulshow, maar toch komt het altijd onverwachts. En Al Jarreau was een beroemheid uit die tijd.

Zijn manager heeft het overlijden bekendgemaakt. Vorige week maakte Jarreau bekend dat hij om gezondheidsredenen met pensioen zou gaan.
 

Jarreau trad al meer dan vijftig jaar op en won in zijn leven zeven Grammy Awards. Het is de enige zanger die in de categorie├źn jazz, r&b en pop werd bekroond. De zanger was in Nederland meerdere malen te zien op het North Sea Jazz Festival.

Hij stond bekend om zijn ge├»mproviseerde 'scatzang' en zijn vermogen om met zijn stem allerlei instrumenten na te bootsen. Dit leverde hem de bijnaam 'the voice of versatility' op.

De zanger werd in 1940 geboren in Wisconsin, maar reisde na zijn middelbare school naar San Francisco. Hier vormde hij samen met George Duke zijn eerste trio.
 

Jarreau trok tijdens een talentenjacht de aandacht van studio Warner Bros, die hem al snel een contract aanbood. In 1975 verscheen zijn eerste, veelgeprezen album We Got By. Twee jaar later kreeg hij voor zijn live-album Look to the Rainbow zijn eerste Grammy.

Daarna maakte Jarreau nog tientallen albums. 
 

In een verklaring op de site van de artiest stond onder meer een bedankje aan zijn fans. "Hij had jullie nodig en jullie waren er altijd voor hem, meer dan vijftig jaar lang."
 

Ook stond er een postume oproep van de zanger aan jongeren: "Zoek alsjeblieft iets artistieks dat je met passie kan doen, en doe het. Met kunst in je leven ben je een beter familielid, buur, vriend en burger."

Met dank aan NU.NL 

Laatst aangepast op zondag, 12 februari 2017 20:12